Klasse!orkest - Projectorkest


more music hele orkest agnes snippe

Het Klasse!Orkest is een onderdeel van de Breibergers die is ontstaan door de meerjarige samenwerking met de CBS Willem-Alexanderschool.

  

Vanaf 2015 is er al een fijne samenwerking tussen de Breibergers en de Willem-Alexanderschool. Sinds januari 2018 is er gestart met het Klasse!Orkest. Vanaf 2020 komt hier nog iets bij, namelijk het "projectorkest"

 

 

 

 

In 2018 en 2019 kregen alle leerlingen van de groepen 5 & 6 een jaar lang elke donderdagmiddag 1 uur lang muziekles! Hoe leuk is dat?   

In 2018 bestond de klas uit 19 leerlingen, en in 2019 uit 28 leerlingen.

 

In 2020 zijn wij gestart met een vernieuwde aanpak, de vorm van het Klasse!Orkest zal veranderen in een naschoolse activiteit en tijdens de normale lesuren komt er een muziekproject van 10 lessen namelijk het "Projectorkest".

 

Projectorkest

Alle leerlingen van groep 5 & 6 krijgen 10 weken lang elke donderdag 1 uur muziekles. Een half uur klassikaal en een half uur op een instrument. Dit alles met een pilotmethode ontwikkeld door Stichting Eigenwijs.

Aan het einde van deze 10 lessen gaan de leerlingen optreden met het grote orkest van de Breibergers. Dit is het afsluitende concert waarbij de leerlingen in de hoofdrol staan! Zij zullen zingen/klappen en ook echt op instrumenten meespelen tijdens de nummers die zij gezamenlijk met het grote orkest gaan uitvoeren.

 

Klasse!Orkest

Als de leerlingen van groep 5 t/m 8 nog niet genoeg hebben van muziek, dan kunnen zij zich aanmelden voor het Klasse!Orkest.

 

Het Klasse!Orkest is een naschoolse activiteit. Voor een gering bedrag per les krijgen zij een jaar lang een heus blaasinstrument mee naar huis, en een lesboek.

Tijdens de orkestlessen leren zij hoe ze geluid uit hun instrument kunnen krijgen, hoe zij een noot kunnen spelen, maar ook hoe zij samen muziek kunnen maken. Eerst met een en dezelfde klinkende noot, maar later in het leerjaar zullen zij in staat zijn om samen een liedje te spelen met verschillende noten en ritmes.

 

Aan het eind van het schooljaar zal er een afsluitend optreden plaatsvinden. 

 

Het projectorkest & het Klasse!Orkest staat onder leiding van dirigente Agnes Snippe. 

Op 5 juni 2018 mochten de kinderen van het Klasse!Orkest naar het theater in Sneek. Zij waren namelijk de 1e auditieronde voor "Lang leve de Muziekshow" doorgekomen, en mochten door naar de theateraudities. Enorm spannend, want als we hierna door mochten zouden we naar de televisie opnames gaan. 
Helaas waren er 2 andere scholen net wat beter. 

Wel hebben wij een enorm geslaagde dag gehad, een dag waarin de kinderen (en begeleiding) hebben genoten van het hele avontuur!


Klasse!Orkest 2022-2023
Klasse!Orkest 2022-2023
Projectorkest WA-school 2022-2023
Projectorkest WA-school 2022-2023

Het Klasse!Orkest net voor hun debuutoptreden van 14 april 2019
Het Klasse!Orkest net voor hun debuutoptreden van 14 april 2019

Bij het Klasse!Orkest maken wij gebruik van muziekinstrumenten van het Instrumentendepot Leerorkest.

 

"Het Instrumentendepot Leerorkest wil zoveel mogelijk scholen en muziekeducatie-initiatieven in Nederland van muziekinstrumenten voorzien. Ieder kind zou namelijk de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken"

 

Als vereniging kunnen wij ons volledig vinden in de gedachte van het Instrumentendepot Leerorkest. Dit is ook de basis van de samenwerking tussen de Breibergers & CBS Willem-Alexanderschool


henrieëtte kroesen henriette kroesen weggen dalerpeel

Wilt u meer informatie over ons Klasse!Orkest?

 

Neem dan contact op met:

Agnes Snippe   (Bestuurslid)

Email     : bestuur@debreibergers.nl