Klasse!orkest


more music hele orkest agnes snippe

Het Klasse!Orkest is een onderdeel van de Breibergers die is ontstaan door de meerjarige samenwerking met de CBS Willem-Alexanderschool.

  

Sinds 2015 is er al een fijne samenwerking tussen de Breibergers en de Willem-Alexanderschool. Vanaf januari 2018 zal er gestart worden met het Klasse!Orkest. 

 

 

 

In de groepen 5 & 6 krijgen alle leerlingen elke donderdagmiddag 1 uur lang muziekles! Hoe leuk is dat?

 

De leerlingen krijgen allemaal een heus blaasinstrument mee naar huis, en een lesboek. Tijdens de lessen leren zij hoe ze geluid uit hun instrument kunnen krijgen, hoe zij een noot kunnen spelen, maar ook hoe zij samen muziek kunnen maken. Eerst met een en dezelfde klinkende noot, maar later in het leerjaar zullen zij in staat zijn om samen een liedje te spelen met verschillende noten en ritmes.

Aan het eind van het schooljaar zal er een afsluitend optreden plaatsvinden. 

 

In 2018 bestaat het orkest uit 19 leerlingen, en in 2019 uit 28 leerlingen. In 2020 gaan wij starten met een vernieuwde aanpak. Meer informatie hierover volgt binnenkort. 

 

Voor deze lessen wordt de methode "samen leren & samen spelen" gebruikt. Naast een lesboek, krijgen de kinderen ook toegang tot een website waarmee zij thuis kunnen oefenen met demo- en oefentracks.

 

Het Klasse!Orkest staat onder leiding van dirigente Agnes Snippe. 

Op 5 juni 2018 mochten de kinderen van het Klasse!Orkest naar het theater in Sneek. Zij waren namelijk de 1e auditieronde voor "Lang leve de Muziekshow" doorgekomen, en mochten door naar de theateraudities. Enorm spannend, want als we hierna door mochten zouden we naar de televisie opnames gaan. 
Helaas waren er 2 andere scholen net wat beter. 

Wel hebben wij een enorm geslaagde dag gehad, een dag waarin de kinderen (en begeleiding) hebben genoten van het hele avontuur!


Het Klasse!Orkest net voor hun debuutoptreden van 14 april 2019
Het Klasse!Orkest net voor hun debuutoptreden van 14 april 2019

Bij het Klasse!Orkest maken wij gebruik van muziekinstrumenten van het Instrumentendepot Leerorkest.

 

"Het Instrumentendepot Leerorkest wil zoveel mogelijk scholen en muziekeducatie-initiatieven in Nederland van muziekinstrumenten voorzien. Ieder kind zou namelijk de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken"

 

Als vereniging kunnen wij ons volledig vinden in de gedachte van het Instrumentendepot Leerorkest. Dit is ook de basis van de samenwerking tussen de Breibergers & CBS Willem-Alexanderschool


henrieëtte kroesen henriette kroesen weggen dalerpeel

Wilt u meer informatie over ons Klasse!Orkest?

 

Neem dan contact op met:

Agnes Snippe   (Bestuurslid)

Email     : bestuur@debreibergers.nl